Omgaan met ziekte

40,00

 

9 jaar was ik ziek. Zwaar ziek. Chronisch noemden de dokters het. Tot het einde der dagen was het verdict. Maar ik zag het anders. Ik zocht manieren om beter te worden. Om in balans te komen, zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel. Ik zocht en ik vond. Yoga. Je gaat mij niet horen zeggen dat enkel Yoga me geholpen heeft. Ik ben ongelofelijk dankbaar dat zowel de klassieke geneeskunde als de alternatieve geneeskunde me al die jaren ondersteund hebben. Maar Yoga was mijn houvast, mijn maatje. En dat is het nog steeds. In deze bundel inspireer ik je graag vanuit mijn eigen ervaring met yoga, een podcast & meditaties die je ziekte draaglijker kunnen maken. En die je hoop, steun & moed kunnen geven om door te gaan. Ben jij uit balans en zoek je naar meer een lichter gevoel, vrede en genezing? Dan is deze yogabundel zeker iets voor jou. Geen yoga-ervaring vereist. Wees welkom…

 

Categorie:

Beschrijving

 

In deze bundel:

 

  • Podcast Mijn verhaal van ziekte, moed & yoga, 32 min (audio): Aan de hand van 10 handvaten die mij ongelofelijk geholpen hebben tijdens de jaren van mijn ziekte vertel ik mijn verhaal. Ook ik zocht inspiratie bij anderen wanneer ik het moeilijk had en ik ben zo dankbaar dat ik toen de juiste mensen vond. Hopelijk kan ik je met deze talk enkele tips geven over hoe je kan omgaan met jouw ziekte, pijn of moeilijkheid in je leven.
  • Yin Yoga Open & Relax, 45 min: In deze les komen enkel liggende rek-houdingen aan bod. Die we gemiddeld 3 minuten aanhouden. Het doel van Yin Yoga is je te openen op dieper niveau. We ademen doorheen de poses & zoeken voor onszelf de juiste intensiteit op. We leren te luisteren naar ons lichaam en vertragen.
  • Sweet Wake-up Yoga, 33 min: Ken je dat gevoel van wakker te worden met heel weinig energie? Alsof je niet geslapen hebt? Ik ken dat ook. Toch is het goed om mild te gaan bewegen. Zachtjes alle lichaamsdelen wakker maken en losrollen. Zodat de stroom in ons systeem op gang kan komen om ons te helen. This is also being sweet to yourself.
  • Actieve Yogastretch, 29 min: We rekken en strekken ons lijfje op een iets actievere manier. Voor de dag dat je iets meer energie hebt, zonder dat je jezelf in het zweet hoeft te werken. Gewoon lekker samen genieten op een jazzy muziekje. En voelen dat we leven. Doe je mee?
  • Buikadem en wisselende neusademhaling, 15 min: De buikademhaling is de basis van je rust & ontspanning. Ik leer je dit aan, het is heel simpel en we ademen samen. In lig. Daarna komen we zitten en oefenen we de wisselende neusademhaling. Een techniek die mij enorm geholpen heeft onderweg tijdens mijn kwetsbare jaren. En nu nog steeds. Om tot rust te komen, tot mezelf. Een aanrader!
  • Meditatie Dankbaarheid, 15 min: Wie of wat waardeer je in je leven? Dat is een vraag waar we even bij stilstaan, nadat we geland zijn in ons lichaam en onze adem hebben gevoeld. Dankbaarheid brengt vreugde & glimlach teweeg. Lichtheid & warmte. Het kan je helpen, om je beter te voelen… 😉
  • Meditatie Acceptatie, 16 min: Hoe zwaar is het om heel de tijd te vechten tegen je pijn, je ziekte, je vermoeidheid? Het is een gevecht waar we eigenlijk geen energie voor hebben. Maar toch voeren we het zo vaak. Accepteren is één van de moeilijkste dingen van het leven, maar het is wel mogelijk. Soms. En het helpt. Enorm. Het haalt de tweede laag pijn weg. Ik neem je mee tijdens deze meditatie, samen zijn we sterker. Toch?
  • Mantra Ik ben de golf, 5 min: Deze mantra, of je kan het ook gewoon een lied noemen heb ik geschreven vanuit het gevoel van bevrijding na mijn ziekte. De woorden rolden uit mijn pen, ik zong ze daarna vanuit mijn diepste ziel. De melodie en het Engelstalige gedeelte is van Lulu & Mischka, een muzikaal koppel dat ik leerde kennen in Barcelona. Luister of zing met me mee…

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Omgaan met ziekte” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *